κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος

Κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος

lemonzest
lemonzest @cook_150383

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σημαντικότερο είναι το βούτυρο σε αυτή τη συνταγή, επιλέξτε βούτυρο πρόβειο για πιο αφράτους κουραμπιέδες και γίδινο βούτυρο για πιο έντονη γεύση και λίγο πιο σκlηρούς. Το καλύτερο απο όλα (για εμένα) είναι το κρύο "λιωμένο πρόβειο βούτυρο"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 250 γρ φυτίνη
  2. 250 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
  3. 500 γρ αλεύρι (και παραπάνω αν χρειαστεί)
  4. 1 κρόκος αυγού
  5. 2 βανίλιες
  6. 1 1/2 φλιτζάνάκι (του ελληνικού καφέ) ζάχαρη
  7. 2/3 φλιτζανάκι κονιάκ
  8. 1 κουταλάκι σόδα
  9. χυμό από ½ λεμόνι
  10. πολύ λίγο αλάτι
  11. ανθόνερο
  12. άχνη ζάχαρη (περίπου 1 κιλό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη φυτίνη και το αλάτι μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε, συνεχίζουμε με τον κρόκο. Προσθέτουμε στο λεμόνι την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αν συμβαίνει αυτό τότε προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι έτσι ώστε να έρθει στη μορφή που το θέλουμε.

  3. 3

    Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε στο ταψί που είναι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, με αερόθερμο και αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

  4. 4

    Ραντίζουμε με ανθόνερο τους ζεστούς (όχι καυτούς) κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ένα ταψί που στον πάτο του είναι πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη τους κουραμπιέδες και συνεχίζουμε με πασπάλισμα στην κορυφή των κουραμπιέδων.

  5. 5

    Τέλος τοποθετούμε τους κρύους κουραμπιέδες στην πιατέλα μας και πασπαλίζουμε κατά βούληση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

karabida
karabida @cook_8492673
Δεν είχα κονιάκ κ δεν έβαλα αλλά βγήκαν τέλειοι!

Από

lemonzest
lemonzest @cook_150383
στις