κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες οι τέλειοι!
antigon
antigon @cook_8476147
,

Αυτή την συνταγή την έχω πάρει από την Θεία μου την Βάσω, εξαιρετική παραδοσιακή μαγείρισα! Δοκιμάστε την είναι πολύ απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα εξαιρετικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μεγάλο μυστικό είναι το χτύπημα του φρέσκου βουτύρου με την ζάχαρη για μισή ώρα σε αυτό να δώσετε μεγάλη προσοχή.Καλύτερα να τους πασπαλίσετε με την άχνη την επόμενη ημέρα για να είστε σίγουροι ότι έχουν παγώσει για να μην λασπώσει η άχνη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό βούτυρο φρέσκο αιγοπρόβειο το βρίσκετε σε οποιοδήποτε σούπερ μαρκετ
  2. 1.5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη λευκή
  4. 2 κροκούς αυγών
  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμένο
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  7. 1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό απο λεμόνι
  8. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  9. 3 βανιλάκια
  10. 300 γραμ. αμυγδαλόψυχα
  11. Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρδίζετε την αμυγδαλόψυχα στο φούρνο και όταν είναι έτοιμα τα κόβετε σε μικρά κομμάτάκια

  2. 2

    Χτυπάτε στο μίξερ το φρέσκο βούτυρο με την λευκή ζάχαρη για μισή ώρα αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό της συνταγής

  3. 3

    Προσθέτετε τους κροκούς αυγών, τα βανιλάκια, το γαρύφαλλο,το μπέικιν πάουντερ, και την σόδα που την έχετε διαλύσει μέσα στο χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ για λίγα λεπτά ακόμα ώστε να αναδευτούν καλά όλα τα υλικά

  4. 4

    Προσθέτετε το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω απο 1.5 κιλό

  5. 5

    Στο τέλος προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ξαναζυμώνετε

  6. 6

    Φτιάχνετε τα σχήματα και τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί

  7. 7

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία σκάλα του φούρνου σας μέχρι να ροδίσουν περίπου στα 20 με 30 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο σας

  8. 8

    Όταν παγώσουν αφού πρώτα έχετε ρίξει άχνη με το κόσκινο σε πιατέλες τους τοποθετείτε και ξανά απο πάνω ρίχνετε άχνη με το κόσκινο

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

cmoustaka
cmoustaka @cook_8462493
Θα τα φτιάξω και θα επανέλθω, δεν έχω ξαναβάλει γαρύφαλλο ή χυμό λεμονιού, ανυπομονώ για την γεύση που θα έχουν

Από

antigon
antigon @cook_8476147
στις
,