κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες όνειρο!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Οι γιορτές πλησιάζουν. Ας τις υποδεχτούμε με αυτούς τους φανταστικούς κουραμπιέδες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε ένα κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία... εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Lurpak.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  3. 4 βανίλιες
  4. 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  5. 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
  6. 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
  7. 1 1/2-2 κιλά μαλακό αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη)

  4. 4

    Και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.

  5. 5

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

  6. 6

    Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.

  8. 8

    Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

  9. 9

    Και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα. Καλύψτε με μεμβράνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (590)

mn
mn @cook_8477689
Καταπληκτικοί! Τους κάναμε και φέτος. Χρόνια πολλά, και του χρόνου! Να είστε καλά.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις