Κουραμπιέδες που αγαπά ο σύζυγός μου
Οι καλύτεροι κουραμπιέδες έχουν πολλά αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Υλικά
-
1 πακέτο βούτυρο
-
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
7 κουταλιές της σούπας ούζο
-
1 βανίλια
-
250 g αμύγδαλα
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ούζο, τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνυουμε. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
-
3
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε για 25-35 λεπτά στους 180.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια