Κουραμπιέδες της Θείας Ζωής
Η συνταγή είναι της θείας μου...Αν ήξερε να χειρίζεται υπολογιστή σίγουρα τις περισσότερες συνταγές εδω μέσα θα τις είχε βάλει εκείνη...Είναι τέλειοι κουραμπιέδες..είναι νόστιμοι...και εύκολοι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικό κανέναέλεγχος στο ψησιμο καλός και να μην υπάρχουν στο ίδιο ταψί μικρά και μεγάλα μεγέθη γιατί αλλοι θα ψηθούν και άλλοι θα μείνουν άψητοι ή θα καούν...
Υλικά
-
500 γρ βούτυρο Κερκύρας
-
500 γρ φυτίνη
-
1/4 κουταλάκι σόδα
-
1/2 φλυτζανάκι ούζο
-
1 1/2 φλυτζανάκι αλισίβα
-
1 1/2 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
-
2 βανίλιες
-
2 κούπες αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για αρχή χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα υλικά ένα ένα όπως προανέφερα, δηλαδή σοδα, ούζο, αλισίβα, άχνη, κρόκους, βανίλιες, αμύγδαλα.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας, και πάλι θα πω αλεύρι όσο σηκώσει, μπορεί να μην πάρει δύο κιλά μπορεί να πάρει 1,5 αναλόγως.(προσοχή να μη γίνει σφιχτή η ζύμη)
-
4
Πλάθουμε ή σαν κεφτεδάκια ή σε σχέδια με κουπ κατ ή με ένα ποτήρι στρογγυλά ή μισοφέγγαρα.
-
5
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
-
6
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο εσάς δηλαδή αν είναι μικροι οι κουραμπιέδες θέλει λιγότερο χρόνο απο ότι αν είναι μπαμπάτσικοι.
Σχόλια (6)