κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες τραγανοί
kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144

Είναι μια τέλεια συνταγή, πολύ τραγανοί και γευστικοί, είναι σίγουρο δεν θα μείνει ούτε ένας κουραμπιές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  2. 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  3. 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμένα
  4. 2 βανιλιές
  5. 2 κ.σ. κονιάκ
  6. 2 κ.σ. ανθόνερο
  7. 3-4 κούπες αλεύρι
  8. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

  2. 2

    Βάζουμε την άχνη και χτυπάμε πάλι καλά.

  3. 3

    Βάζουμε το κονιάκ και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα.

  4. 4

    Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν). Θα γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή στο τέλος. Για να μπορέσουμε να την ζυμώσουμε καλά βάζουμε μια κοφτή κουταλιά βούτυρο σοφτ, βιτάμ ή ό,τι άλλο έχετε. Συνεχίζετε το ζύμωμα και προσθέτετε τα αμύγδαλα.

  5. 5

    Τους ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. θα δείτε να πάρουν χρώμα.

  6. 6

    Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.

  7. 7

    Έχουμε βάλει σε ένα μπολ αρκετή ζάχαρη άχνη. Παίρνουμε ένα-ένα κουραμπιέ, τον ανακατεύουμε με την άχνη και τους στρώνουμε με σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο και προσθέτοντας από πάνω ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (64)

Djefa
Djefa @djefa
Πρώτη φορά τους έφτιαξα στα πρώτα Χριστούγεννα της μεγάλης μου... 13 χρόνια μετά, κάνω τους ίδιους κάθε χρόνο :-)

Από

kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144
στις