Κουραμπιέδες τραγανοί
Είναι μια τέλεια συνταγή, πολύ τραγανοί και γευστικοί, είναι σίγουρο δεν θα μείνει ούτε ένας κουραμπιές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
-
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
-
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμένα
-
2 βανιλιές
-
2 κ.σ. κονιάκ
-
2 κ.σ. ανθόνερο
-
3-4 κούπες αλεύρι
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
-
2
Βάζουμε την άχνη και χτυπάμε πάλι καλά.
-
3
Βάζουμε το κονιάκ και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
4
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν). Θα γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή στο τέλος. Για να μπορέσουμε να την ζυμώσουμε καλά βάζουμε μια κοφτή κουταλιά βούτυρο σοφτ, βιτάμ ή ό,τι άλλο έχετε. Συνεχίζετε το ζύμωμα και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
-
5
Τους ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. θα δείτε να πάρουν χρώμα.
-
6
Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.
-
7
Έχουμε βάλει σε ένα μπολ αρκετή ζάχαρη άχνη. Παίρνουμε ένα-ένα κουραμπιέ, τον ανακατεύουμε με την άχνη και τους στρώνουμε με σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο και προσθέτοντας από πάνω ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (64)