Κουραμπιεδομπουκιές με παραδοσιακό βούτυρο
Δε λέω...υπάρχουν πολλές συνταγές κουραμπιέδων. Νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσετε κι αυτή. Οι λάτρεις του είδους θα ξετρελλαθείτε. Παραδοσιακοί, λιλιπούτιοι, μυρωδάτοι, με αγνά υλικά, απολαυστικοί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, από την εκπομπή "Γλυκές Αλχημείες".
Υλικά
-
600 γρ. βούτυρο (όχι απλά ηπείρου) σε θερμοκρασία δωματίου
-
250 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και χονδροκομμένο στο μούλτι, καβουρδισμένο
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
-
1-2 βανιλιες
-
220 γρ. άχνη ζάχαρη
-
50 γρ. μαύρο ρούμι
-
1200 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
-
αρκετή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν τα αμύγδαλα έχουν φλούδα, τα μουλιάζουμε σε καυτό νερό για λίγο κι έπειτα τα ξεφλουδίζουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να παρουν χρώμα (2-3 ώρες...). Τα χοντροκόβουμε στο μούλτι αφού κρυώσουν.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο με την αχνη στο μίξερ για 20 λεπτα.
-
3
Μετά προσθέτουμε το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το ρούμι καθώς και το αμύγδαλο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
-
4
Πλάθουμε στρογγυλές μπουκίτσες με διάμετρο 3 εκατοστά, με το χέρι. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 -200 βαθμους. Πασπαλίζουμε με άχνη μόνο αφού κρυώσουν πολύ καλά για να μη νοτίσουν.
Σχόλια (7)