Κους κους λεμονάτο για γαρνιτούρα
Λίγο διαφορετική γαρνιτούρα από τις πατάτες και το ρύζι. Σερβίρεται και ζεστό και κρύο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το κους κους χωρίς τον κουρκουμά και το chives που είναι δικές μου προσθήκες, το δοκίμασα σα γαρνιτούρα στο πιάτο μου σε ένα εστιατόριο και μου άρεσε τόσο που τη φτιάχνω τακτικά ακόμα και σαν πρώτο πιάτο.
Υλικά
-
300 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
-
1 κουταλάκι κουρκουμά
-
1/2 ματσάκι φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα
-
χυμό από 1-2 λεμόνια
-
2 κουταλάκια chives ψιλοκομμένο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κους κους σε αλατισμένο νερό μαζί με τον κουρκουμά.(Με αυτόν τον τρόπο, το κους κους θα γίνει κατακίτρινο).
-
2
Το σουρώνουμε, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σχόλια (6)