Κουσκουσές
Κους-κους στην κατσαρόλα με ντομάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βούτυρο αντί για ελαιόλαδο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μια σκελίδα σκόρδο στην πρέσα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.Συνοδεύει τέλεια σεφταλιές ψητές, σουτζουκάκια και άλλα κρεατικά ή τρώγεται και σκέτο.Η συνταγή βασίζεται στην συνταγή κουσκουσέ από το Lovefood.gr
Υλικά
-
4 φλιτζανάκια του καφέ κοσκουσάκι παραδοσιακό
-
4 κούπες βραστό νερό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι και πιπέρι
-
μυρωδικά προαιρετικά και κατά προτίμηση (βασιλικό ή δυόσμο ή μαϊντανό, κλπ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
-
2
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Έπειτα ρίχνουμε το κουσκουσάκι και το νερό από τον βραστήρα.
-
4
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20', μέχρι να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο.
-
5
Προς το τέλος προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει ψιλοκομμένο.
Σχόλια