tortilla
tortilla @cook131000

Κους-κους στην κατσαρόλα με ντομάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βούτυρο αντί για ελαιόλαδο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μια σκελίδα σκόρδο στην πρέσα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.Συνοδεύει τέλεια σεφταλιές ψητές, σουτζουκάκια και άλλα κρεατικά ή τρώγεται και σκέτο.Η συνταγή βασίζεται στην συνταγή κουσκουσέ από το Lovefood.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 4 φλιτζανάκια του καφέ κοσκουσάκι παραδοσιακό
  2. 4 κούπες βραστό νερό
  3. 2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη (ή ένα κουτί ντομάτα στον τρίφτη)
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 ξυλάκι κανέλα ή ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  7. ελαιόλαδο
  8. αλάτι και πιπέρι
  9. μυρωδικά προαιρετικά και κατά προτίμηση (βασιλικό ή δυόσμο ή μαϊντανό, κλπ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε το κουσκουσάκι και το νερό από τον βραστήρα.

  4. 4

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20', μέχρι να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο.

  5. 5

    Προς το τέλος προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει ψιλοκομμένο.

Αντιδράσεις

Από

tortilla
tortilla @cook131000
στις