κύρια φωτογραφία συνταγής Κρακεράκια σπιτικά

Κρακεράκια σπιτικά

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
vicvicvic
vicvicvic @cook_8457287
,

Εύκολα σπιτικά κρακεράκια για βραδιές με φίλους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε πριν τα ψήσετε να τα πασπαλίσετε με ημιχονδρό αλάτι. Σήμερα τα έκανα με καλαμποκάλευρο και κεφαλοτύρι και γίνανε καταπληκτικά! Υπ'οψιν πως όσο πιο ψιλά είναι τόσο πιο τραγανά, αν και πρέπει να στεγνώσουν λίγο για να δείτε πόσο τραγανά γίναν. Μην τρομάξετε λοιπόν αν μόλις τα βγάλετε είναι ακόμα πολύ μαλακά, θα σκληρύνουν πάρα πολύ. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
30-32 κομμάτια
  1. 2 φλιτζάνια αλεύρι
  2. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 1 μεγάλο αυγό
  5. 1/2 κ.γ. μπεϊκιν
  6. 1/4 φλιτζάνι βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεϊκιν και το αλάτι σε ένα μπολ.

  2. 2

    Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τρίψτε το με τα δάκτυλα μέσα στο αλευρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή.

  3. 3

    Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε με τα δάκτυλα μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.

  4. 4

    Ζυμώστε καλά και απλώστε την ζύμη με έναν πλάστη και κόψτε σε επιθυμητό σχήμα. μορείτε να τα κόψετε τετράγωνα (σαν γαλέτες) με ένα μαχαίρι ή με κουπ σε διάφορα σχήματα.

  5. 5

    Τρυπήστε την επιφάνεια από κάθε κρακεράκι με ένα πιρούνι και ψήστε τα στους 220° για 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (24)

delicious
delicious @_delicious
Και τα 2 φλιτζάνια να είναι καλαμποκαλεύρο? Αν χρησιμοποιήσω αλεύρι σίτου να είναι μαλακό (για όλες τις χρήσεις) ή σκληρό?\nΚαι τέλος πιο νόστιμα με ποιο αλεύρι γίνονται?

Από

vicvicvic
vicvicvic @cook_8457287
στις
,