Κρακεράκια σπιτικά
Εύκολα σπιτικά κρακεράκια για βραδιές με φίλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε πριν τα ψήσετε να τα πασπαλίσετε με ημιχονδρό αλάτι. Σήμερα τα έκανα με καλαμποκάλευρο και κεφαλοτύρι και γίνανε καταπληκτικά! Υπ'οψιν πως όσο πιο ψιλά είναι τόσο πιο τραγανά, αν και πρέπει να στεγνώσουν λίγο για να δείτε πόσο τραγανά γίναν. Μην τρομάξετε λοιπόν αν μόλις τα βγάλετε είναι ακόμα πολύ μαλακά, θα σκληρύνουν πάρα πολύ. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεϊκιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
-
2
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τρίψτε το με τα δάκτυλα μέσα στο αλευρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή.
-
3
Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ζυμώστε με τα δάκτυλα μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
-
4
Ζυμώστε καλά και απλώστε την ζύμη με έναν πλάστη και κόψτε σε επιθυμητό σχήμα. μορείτε να τα κόψετε τετράγωνα (σαν γαλέτες) με ένα μαχαίρι ή με κουπ σε διάφορα σχήματα.
-
5
Τρυπήστε την επιφάνεια από κάθε κρακεράκι με ένα πιρούνι και ψήστε τα στους 220° για 20 λεπτά.
Σχόλια (24)