Krapfen ή Berliner
Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια. Η γέμιση δέν φεύγει στο τηγάνισμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγάζουμε τα Krapfen και τα αφήνουμε στο αποροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγύξει το λάδι.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
-
1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια
-
80 γραμμ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
-
50 γραμμ. βούτυρο
-
1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
-
άχνη για το σερβίρισμα
-
για την γέμισημερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
-
2
Διαλείουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
-
5
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστόν και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.
-
6
Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, ζουπώντας γύρω γύρω τις άκρες.
-
7
Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.
Σχόλια (166)