Krapfen ή Berliner

Μαγειρεύτηκε 26 φορές
TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια. Η γέμιση δέν φεύγει στο τηγάνισμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγάζουμε τα Krapfen και τα αφήνουμε στο αποροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγύξει το λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
12-15 κομμάτια
  1. 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  2. 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια
  3. 80 γραμμ. ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
  7. 50 γραμμ. βούτυρο
  8. 1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
  9. άχνη για το σερβίρισμα
  10. για την γέμισημερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
  11. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.

  2. 2

    Διαλείουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

  5. 5

    Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστόν και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.

  6. 6

    Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, ζουπώντας γύρω γύρω τις άκρες.

  7. 7

    Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (26)

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα