Κρασάτη Μακαρονάδα
Μια πανεύκολη συνταγή με τα αγαπημένα ζυμαρικά όλων, με υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι για να την φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο μυστικόπριν σερβίρετε στα πιάτα ρίξτε 2-3 κουταλιές απο τα τριμμένα τυριά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να κολλήσουν στα μακαρόνια σας.
Υλικά
-
1 κουτί μακαρόνια σπαγέτι (ή ό,τι μακαρονάκι προτιμάτε εσείς)
-
ζωμός κότας ή λαχανικών (προαιρετικά)
-
λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
-
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή σκόνη αν θέλετε)
-
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
-
κανέλλα, διάφορα πιπέρια, αλάτι, ξεραμένο δυόσμο
-
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
λίγη μουστάρδα
-
τριμμένο τυρί και χαλλούμι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με το ζωμό.
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα.
-
3
Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
-
4
Αφού ροδίσουν προσθέτουμε τον ντοματοχυμό.
-
5
Όταν ζεσταθεί και ο ντοματοχυμός ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.
-
6
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα περνάμε από τρυπητό για να στραγγίσουν.
-
7
Στη συνέχεια τα λούζουμε με την κόκκινη σάλτσα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και το κρασί.
-
8
Τα αφήνουμε για ακόμη λίγο στη φωτιά να τραβήξουν το κρασί.
-
9
Τα πασπαλίζουμε με το τυρί και το χαλλούμι και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.
Σχόλια (5)