Κρεατόπιτα κεφαλλονίτικη της γιαγιάς μου
Ξεχωριστή κρεατόπιτα ασυνήθιστης γεύσης που θα σας συναρπάσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σκόρδο του πάει πολύ, αλλά αν κάποιος δεν το αντέχει μπορεί να βάλει και λιγότερο. Επίσης προσοχή με το κανελλογαρύφαλλο μην κάνετε υπερβολές και επισκιάσει τη γεύση της ματζουράνας και του σκόρδου. Επειδή εγώ ανοίγω πολλά λεπτά φύλλα βάζω και κάνα δυο ενδιάμεσα στη γέμιση και γίνεται τέλεια!! Αλλά μπορεί να γίνει και με ένα φύλλο πάνω ένα κάτω. Δοκιμάστε τη και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρέας (κάθε κομμάτι να είναι σε μέγεθος νυχιού για να ψηθεί).
-
2
Ομοίως, ψιλοκόβουμε την πατάτα πολύ μικρά κυβάκια.
-
3
Τα ανακατέβουμε προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, το ρύζι, τη ματζουράνα και τα μπαχαρικά.
-
4
Προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νερό (περίπου 3 φλ. καφέ).
-
5
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να διαλυθεί ο ντοματοπελτές.
-
6
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, μετά τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
-
7
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και χαράζουμε αρκετά βαθιά χωρίς όμως το μαχαίρι μας να φτάσει μέχρι τον πάτο.
-
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το φούρνο σας).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια