κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεατόπιτα κεφαλλονίτικη της γιαγιάς μου

Κρεατόπιτα κεφαλλονίτικη της γιαγιάς μου

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Kpis
Kpis @cook_8455964
Κύθηρα,

Ξεχωριστή κρεατόπιτα ασυνήθιστης γεύσης που θα σας συναρπάσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σκόρδο του πάει πολύ, αλλά αν κάποιος δεν το αντέχει μπορεί να βάλει και λιγότερο. Επίσης προσοχή με το κανελλογαρύφαλλο μην κάνετε υπερβολές και επισκιάσει τη γεύση της ματζουράνας και του σκόρδου. Επειδή εγώ ανοίγω πολλά λεπτά φύλλα βάζω και κάνα δυο ενδιάμεσα στη γέμιση και γίνεται τέλεια!! Αλλά μπορεί να γίνει και με ένα φύλλο πάνω ένα κάτω. Δοκιμάστε τη και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
  2. 1 πατάτα μέτρια
  3. 1 κεφάλι σκόρδο
  4. 3-4 κουτ. σούπας ματζουράνα
  5. 1 κουτ. σούπας κοφτή ντοματοπελτέ
  6. 1 φλ. καφέ ρύζι
  7. αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, γαρύφαλλο
  8. λάδι (για το ταψί και τη γέμιση)
  9. 2 φύλλα σφολιάτας ή χωριάτικο φύλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρέας (κάθε κομμάτι να είναι σε μέγεθος νυχιού για να ψηθεί).

  2. 2

    Ομοίως, ψιλοκόβουμε την πατάτα πολύ μικρά κυβάκια.

  3. 3

    Τα ανακατέβουμε προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, το ρύζι, τη ματζουράνα και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νερό (περίπου 3 φλ. καφέ).

  5. 5

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να διαλυθεί ο ντοματοπελτές.

  6. 6

    Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, μετά τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.

  7. 7

    Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και χαράζουμε αρκετά βαθιά χωρίς όμως το μαχαίρι μας να φτάσει μέχρι τον πάτο.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το φούρνο σας).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Kpis
Kpis @cook_8455964
στις
Κύθηρα,