Κρεατόπιτα με χοιρινό
Μία πολύ νόστιμη πίτα με χοιρινό κρέας και πράσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχεται τραχανά μπορείται να βάλετε λίγο ρύζι για να τραβήξει τα υγρά. Είναι σημαντικό το κρέας να μην έχει ελάχιστο νερό. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το φούρνο. Εγώ τη βγάζω μόλις κοκκινίσει καλά απο πάνω. Το ταψί είναι το κλασικό ταψί που έχει ο φούρνος.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλα για πίτα ή δικά σας
-
2 κιλά κρέας χοιρινό χωρίς καθόλου λίπος
-
5 πράσα ψιλοκομμένα
-
3 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά
-
αλάτι και πιπέρι
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κρέας με ελάχιστο νερό. Ίσα ίσα να μην κολλάει.
-
2
Μόλις βράσει πολύ καλά το χρίζουμε σε ίνες.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
4
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα πράσα και τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
-
6
Αλοίφουμε με λάδι το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα ρίχνοντας μικρή ποσότητα λαδιού ανάμεσα τους.
-
7
Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με 1 ή 2 φύλλα.
-
8
Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε σκεπάζοντας με 3 φύλλα πάλι βάζοντας ελάχιστο λάδι ανάμεσά τους.
-
9
Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε λίγο λάδι απο πάνω και λίγο νερό, τόσο ώστε να πάει παντού.
-
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου (Να κοκκινίσει απο πάνω).
Σχόλια (4)