Κρεατόπιτα της Μιμίκας

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Εδώ και λίγο καιρό στοίχειωνε την κατάψυξη μου λίγο αρνάκι που είχε περισσέψει από ένα τραπέζι που είχα κάνει, το οποίο είχα ψήσει σε χυμό από εσπεριδοειδή και μπόλικο αρισμαρί... να το φάμε έτσι ούτε συζήτηση.... να το πετάξω πάλι λυπόμουν... Ως βέρα Ηπειρώτισσα μια ήταν η λύση... Πίτα!! Kαι ιδού...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη περισσότερη ή καθόλου φέτα αυξομειώνοντας τα υπόλοιπα τυριά.Αν θέλουμε να την κάνουμε ακόμη πιο αμαρτωλή (λες και δεν φτάνει τόσο!!) αντικαθιστούμε το γιαούρτι με αντίστοιχη ποσότητα κρέμας γάλακτος.Τρώγεται ως κυρίως ή ως πρώτο πιάτο. Είναι εξαιρετική και την επόμενη μέρα.

#ΜηνΤοΠετάς

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4 ρολά
  1. Για την γέμιση
  2. 300 γρ κρέας ψημένο (αρνάκι, κατσικάκι φούρνου ή σούβλας)
  3. 1/2 κίτρινη ποπεριά
  4. 1 ντομάτα ώριμη χωρίς τα σποράκια
  5. 3 μεγάλα μανιτάρια
  6. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  7. 100 γρ. τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά (regatto, γραβιέρα κλπ)
  8. 50 γρ φέτα
  9. 200 γρ. στραγιστό γιαούρτι
  10. 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  11. αλάτι πιπέρι
  12. ελαιόλαδο
  13. φύλλα Για τα
  14. 400 γρ. μαλακό αλεύρι
  15. 1/2 σφηνάκι ρακί
  16. λίγο ξύδι
  17. λίγο ελαιόλαδο
  18. νεράκι όσο πάρει
  19. Εναλλακτικά
  20. 4 έτοιμα φύλλα χωριάτικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρέας σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές,

  3. 3

    Την ντομάτα,

  4. 4

    Τα μανιτάρια,

  5. 5

    Το κρεμμύδι,

  6. 6

    Προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά,

  7. 7

    Την φέτα χοντροτριμμένη,

  8. 8

    Το γιαούρτι,

  9. 9

    Και ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.

  10. 10

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν και διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι, αν χρειάζεται.

  11. 11

    Αλείφουμε καλά ένα ταψί με ελαιόλαδο.

  12. 12

    Ανοίγουμε φύλλο ή παίρνουμε ένα έτοιμο και το αντίζουμε καλά με λάδι.

  13. 13

    Διπλώνουμε λίγο την στενή του άκρη και τοποθετούμε πάνω τμήμα από το μείγμα (4-5 κουταλιές της σούπας).

  14. 14

    Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου

  15. 15

    Και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό

  16. 16

    Τυλίγουμε καλά το ρολό μας και μεταφέρουμε στο ταψί μας, ραντίζουμε με μπόλικο λάδάκι

  17. 17

    Με την ίδια διαδικασία ολοκληρώνουμε τα ρολά μας. Ραντίζουμε με νεράκι και λάδι

  18. 18

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα

  19. 19

    Στο πάνω κάτω στους 200οC για περίπου 90 λεπτά.

  20. 20

    Μόλις ροδίσει το φύλλο η πίτα έιναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (7)

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα