Κρεατότουρτα Χανίων
Υλικά
-
Υλικα για την ζυμη
-
500 g αλευρι
-
1 γιαουρτι
-
1 ποτηρι λαδι
-
αλατι
-
Υλικα για την γεμιση
-
1 κιλο κρεας ψαχνο (αρνι,ή κατσικι)
-
1 κιλο μυζυθρα
-
1 ποτηρι βουτηρο
-
αλατι, πιπερι, δυοσμο, κανελα
-
1/2 φλυτζανα κρεατοζουμο
-
σισαμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζω καλα το κρεας και το πασπαλιζω με αλατι, πιπερι, κανελα.
-
2
Βαζω τη μιση ζυμη σε λαδωμενο ταψι με τα χερια μας.
-
3
Στρωνω απο πανω τη μιση μυζυθρα με το μισο βουτηρο. Πασπαλιζω με λιγη κανελα και δυοσμο και προσθετω το κρεας με το κρεατοζουμο.
-
4
Βαζω την υπολοιπη μυζυθρα και κανελα και δυοσμο.
-
5
Σκεπαζω με το υπολοιπο φυλο.
-
6
Αλοιφω με αυγο και πασπαλιζω με σισαμι. Ψηνω στους 200 βαθμους για 1 ωρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)