Κρεμ καραμελέ με λιγότερα αυγά
Ωραιότατο επιδόρπιο, με την παραδοσιακή γεύση αλλά λιγότερη χοληστερόλη και σίγουρη επιτυχία στο ξεφορμάρισμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η παραδοσιακή κρεμ καραμελέ γίνεται χρησιμοποιώντας αυγά ισάριθμα με τα φλυτζάνια γάλακτος. Σε αυτή την παραλλαγή αντικαθιστούμε τα μισά αυγά με κουταλιές κορν-φλάουρ ώστε να μπορούν να φάνε και όσοι προσέχουν τα λιπίδιά τους. Τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν και όχι να χτυπηθούν, για να μη σχηματιστούν κενά στην κρέμα (και σπάσει στο ξεφορμάρισμα). Γενικά πάντως η παραλλαγή αυτή, λόγω του κορν φλάουρ που βοηθά και στο πήξιμο, έχει σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
-
Καραμέλα
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
-
6 φλιτζάνια γάλα ελαφρύ
-
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φακελάκι βανίλια
-
3 αυγά (όχι μικρά)
-
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο τηγάνι σας ζεστάνετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να σκουρύνει και να γίνει ρευστή σάλτσα.
-
2
Όταν είναι έτοιμη, αδειάστε την γρήγορα στον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε και γυρίζοντας με γρήγορες κινήσεις τη φόρμα φροντίστε να καλύψει και τα πλαϊνά.
-
3
Βάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη και ετοιμάστε την κρέμα.
-
4
Σε κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα, κρατώντας ένα φλιτζάνι κρύο για να διαλύσετε το κορν φλάουρ.
-
5
Χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ σας τα αυγά, τη ζάχαρη, το χλιαρό προς ζεστό γάλα, τη βανίλια και το μίγμα γάλα-κορν φλάουρ. Μη χρησιμοποιήσετε γρήγορη ταχύτητα και μη χτηπήσετε πολύ ώρα.
-
6
Βάλτε το μίγμα σας στην καραμελωμένη φόρμα προσεκτικά και τοποθετήστε το σε ένα ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό.
-
7
Ψήστε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
-
8
Στα 50 λεπτά ελέξτε αν η κρέμα είναι έτοιμη βουτώντας το μαχαίρι σας. Όταν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη και δεν πρέπει να την αφήσετε άλλο, επειδή αν παραψηθεί σπάει στο ξεφορμάρισμα.
-
9
Από το φούρνο βάλτε τη φόρμα κατευθείαν στο ψυγείο ή την κατάψυξη να σφίξει καλά.
-
10
Πριν την ξεφορμάρετε βουτήξτε τη φόρμα για λίγα λεπτά σε καυτό νερό ώστε να λιώσει η καραμέλα.
Σχόλια (11)