Κρέμα βουτύρου για επικάλυψη ή διακόσμηση 2
Νόστιμη κρέμα με βούτυρο για επικάλυψη ή διακόσμηση. Μπορείτε να διακοσμήσετε όλα τα γλυκά σας ή τούρτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θα γεμίσουμε ένα γλυκό ή θα το διακοσμήσουμε, καλό θα ήταν να σταθεί τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει περισσότερο.ΠΡΟΣΟΧΗ, μήν ρίξετε την κρέμα μέσα στο βούτυρο ζεστή. Πρέπει η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όπως και το βούτυρο, αλλιώς θα σας λιώσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπόλ τα αυγά, το σφηνάκι αμαρέτο και την σκόνη άνθος αραβοσίτου για βράσιμο.
-
2
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μας, μαζί με την ζάχαρη, την μια βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
-
3
Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά με την σκόνη και το αμαρέτο μέσα στο γάλα και ανακατέυουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
4
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
-
5
Έχουμε αρκετή ώρα το βούτυρο εκτός ψυγείου. Το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την άχνη και την άλλη βανίλια, για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
-
6
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας, προσθέτουμε σιγά σιγά μία μία κουταλιά μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα. Καλή επιτυχία.
Σχόλια (8)