Κρέμα βουτύρου για επικάλυψη ή διακόσμηση
Σχετικά έυκολη κρέμα, νόστιμη και διατηρήτε εντός ή εκτός ψυγείου. Φυσικά άν την βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει. Μπορείτε να επικαλύψετε τούρτες, κέικ ή να διακοσμήσετε muffins ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση και η διακόσμηση απο την τούρτα της φωτογραφίας είναι απο την κρέμα βουτύρου. Η κρέμα δεν σβολιάζει, μαζί με το βούτυρο όταν ενωθούν δεν αφήνει σβόλους. Φυσικά μπορείτε την κρέμα να την χρωματίσετε. Η κρέμα άνθος αραβοσίτου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα την ενώσετε με το βούτυρο αλλιώς δεν θα δέσει η κρέμα και θα σας λιώσει το βούτυρο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε 2 κουταλίες ζάχαρη και φτιάχνουμε την κρέμα όπως αναγράφουν οι οδηγίες.
-
2
Μώλις φτιάξουμε την κρέμα μας, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί μέχρι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
3
Έχουμε το βούτυρο αρκετές ώρες έξω για να είναι μαλακό.
-
4
Χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο, μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει μια άσπρη κρέμα.
-
5
Χτυπάμε στο μέτριο και προσθέτουμε σιγά σιγά, κουταλιά κουταλιά απο την κρέμα που έχουμε βράσει.
-
6
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία άσπρη αφράτη κρέμα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε και να γεμίσουμε μια τούρτα.
Σχόλια (16)