Κρέμα βρώμης με φαντασία και γεύση σούπερ!!
Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό η βρώμη προσφέρεται για αρκετές δοκιμές. Είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μερικοί συνδυασμοί υλικών για την κρέμαΒρώμη με μέλι, μήλο και κανέλαΒρώμη με κακάο και μέλιΒρώμη με μπανάνα και κακάοΒρώμη με βανίλια και φουντουκι τριμμένοΒρώμη με σταφίδες και κανέλαΒρώμη με φιστικοβούτυροαπο το kathari-diatrofi.blogspot.com
Υλικά
-
1 ποτήρι γάλα (ή νερό)
-
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
-
ό,τι υλικά θέλετε έξτρα (δείτε τα μικρά μυστικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα (ή το νερό). Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες. Τότε αρχίζουμε να ανακατεύουμε αργά για 30-40 δευτερόλεπτα. Το μίγμα είναι έτοιμο, πρέπει να είναι κρεμώδες και πηχτό.
-
2
Το αδειάζουμε σε μικρό μπολ.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και μετά ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας και το απολαμβάνουμε.
-
4
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε περισσότερες μερίδες, και να το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι το επόμενο πρωί.
Σχόλια (35)