Κρέμα δίχρωμη - σοκολάτα βανίλια
Νόστιμη, κλασική κρέμα, με πολύ καλό οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα. Πολύ θρεπτική για τα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κλασική συνταγη λέει 5 αυγά και βούτυρο, εγώ τη φτιάχνω με 3 αυγά και χωρίς βούτυρο και είναι πολύ καλή. Πιθανά να γίνεται και με ακόμη λιγότερα αυγά, δεν το έχω όμως δοκιμάσει...
Υλικά
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
-
6 κουταλιές κοφτές της σούπας κορν φλάουρ
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
5 αυγά
-
βανίλια σε σκόνη
-
100 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αραιώνετε το ζαχαρούχο με νερό έτσι ώστε να έχετε 1 λίτρο υγρό. Κρατάτε στην άκρη ένα φλυτζάνι.
-
2
Στο ένα φλυτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα διαλύουμε στο γάλα-κορν φλάουρ.
-
3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.
-
4
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
-
5
Χωρίζουμε στα δύο την κρέμα. Στο ένα μπολ ρίχνουμε βανίλια και στο άλλο τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.
-
6
Σερβίρουμε σε μπολάκια μισή άσπρη και μισή σοκολατένια κρέμα ρίχνοντας ταυτόχρονα από τις δύο κρέμες από τα δύο άκρα στο μπολάκι. Δεν αναμιγνύονται με αποτέλεσμα να είναι η κρέμα δίχρωμη, μισή ασπρη, μισή σοκολατένια.
Σχόλια (9)