mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Νόστιμη, κλασική κρέμα, με πολύ καλό οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα. Πολύ θρεπτική για τα παιδιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κλασική συνταγη λέει 5 αυγά και βούτυρο, εγώ τη φτιάχνω με 3 αυγά και χωρίς βούτυρο και είναι πολύ καλή. Πιθανά να γίνεται και με ακόμη λιγότερα αυγά, δεν το έχω όμως δοκιμάσει...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 μπολάκια
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  2. 6 κουταλιές κοφτές της σούπας κορν φλάουρ
  3. 2 κουταλιές βούτυρο
  4. βανίλια σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αραιώνετε το ζαχαρούχο με νερό έτσι ώστε να έχετε 1 λίτρο υγρό. Κρατάτε στην άκρη ένα φλυτζάνι.

  2. 2

    Στο ένα φλυτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα διαλύουμε στο γάλα-κορν φλάουρ.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Χωρίζουμε στα δύο την κρέμα. Στο ένα μπολ ρίχνουμε βανίλια και στο άλλο τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.

  6. 6

    Σερβίρουμε σε μπολάκια μισή άσπρη και μισή σοκολατένια κρέμα ρίχνοντας ταυτόχρονα από τις δύο κρέμες από τα δύο άκρα στο μπολάκι. Δεν αναμιγνύονται με αποτέλεσμα να είναι η κρέμα δίχρωμη, μισή ασπρη, μισή σοκολατένια.

Αντιδράσεις

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις