Κρέμα καπουτσίνο με αφρόγαλα λευκής σοκολάτας

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Σας παρουσιάζω μια υπέροχη διαφορετική συνταγή για γλυκό από τον φίλο chef Παναγιώτη Βαρδάκα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε στο τέλος πάνω από το γλυκό να ρίξετε κομματάκια σοκολάτας ή ακόμα να στολίσετε με κανέλα.

https://www.youtube.com/watch?v=SVo5XtnRWjA

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 άτομα
  1. 200 γραμμάρια γάλα
  2. 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  3. 300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  4. 6 κρόκοι αυγού
  5. 80 γραμμάρια ζάχαρη
  6. 1 φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ
  7. Για το αφρόγαλα με λευκή σοκολάτα
  8. 180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  9. 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  10. 1 φρέσκια βανίλια
  11. 1 κγ γλυκόζη
  12. 1 κγ μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε με την κρέμα καπουτσίνο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το καφέ και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.

  2. 2

    Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

  3. 3

    Μόλις ζεσταθεί η κρέμα, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά για να ανεβάσει θερμοκρασία και να μην κόψει και αμέσως μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά πίσω στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, πάντα σε χαμηλή φωτιά…

  4. 4

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την σοκολάτα, αφού την έχουμε κόψει σε λεπτά κομμάτια, ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στην φωτιά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα…

  5. 5

    Βάζουμε την κρέμα καπουτσίνο στα ποτήρια που θα σερβίρουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  6. 6

    Συνεχίζουμε στην δεύτερη φάση του γλυκού που είναι το αφρόγαλα με λευκή σοκολάτα.

  7. 7

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, το κλωναράκι της βανίλιας, το μέλι και την γλυκόζη, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

  8. 8

    Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ που έχουμε μέσα ψιλοκομμένη την λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει…

  9. 9

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, που κρατήσαμε πριν ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

  10. 10

    Αφού περάσει το διάστημα αυτό, βάζω την κρέμα μου στο μίξερ και την χτυπάω μέχρι να γίνει αφράτη περίπου πέντε λεπτά.

  11. 11

    Στο τέλος βάζουμε το αφρόγαλα πάνω από το γλυκό που βάλαμε στο ψυγείο πριν και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα