Κρέμα Καραμέλα - Μπανάνα
Μια δροσερή εύκολη καλοκαιρινή κρέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κρέμα αυτή με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη. Την έχω δοκιμάσει και με 500 γρ. φράουλες αντί μπανάνες και είναι εξίσου υπέροχη. Δοκιμάστε την...
Υλικά
-
600 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κουτιά (2Χ120γρ) κρέμα καραμελέ
-
1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ
-
4 ώριμες μπανάνες
-
3 κουτιά μολτίζες (maltesers)
-
Σιρόπι της καραμέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Μετά προσθέτουμε τα δύο φακελάκια σκόνης καραμελέ και κτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια. Τις μολτίζερς (κρατάμε λίγες για το στόλισμα) στην μέση.
-
3
Στο μίγμα μπισκότα, μπανάνες, μολτίζερς ρίχουμε και την κτυπημένη κρέμα γάλακτος με την σκόνη καραμελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί (Pyrex)και απλώνουμε με ένα κουτάλι για να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια.
-
5
Στολίζουμε με τις μολτίζερς που κρατήσαμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
6
Πριν την σερβίρουμε βάζουμε από πάνω και το σιρόπι της καραμέλας.
Σχόλια (3)