Κρέμα Καραμέλα - Μπανάνα

Jenifer
Jenifer @Jenifer1966
Limassol,Cyprus

Μια δροσερή εύκολη καλοκαιρινή κρέμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα αυτή με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη. Την έχω δοκιμάσει και με 500 γρ. φράουλες αντί μπανάνες και είναι εξίσου υπέροχη. Δοκιμάστε την...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κουτιά (2Χ120γρ) κρέμα καραμελέ
  2. 1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ
  3. 4 ώριμες μπανάνες
  4. 3 κουτιά μολτίζες (maltesers)
  5. Σιρόπι της καραμέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Μετά προσθέτουμε τα δύο φακελάκια σκόνης καραμελέ και κτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια. Τις μολτίζερς (κρατάμε λίγες για το στόλισμα) στην μέση.

  3. 3

    Στο μίγμα μπισκότα, μπανάνες, μολτίζερς ρίχουμε και την κτυπημένη κρέμα γάλακτος με την σκόνη καραμελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί (Pyrex)και απλώνουμε με ένα κουτάλι για να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια.

  5. 5

    Στολίζουμε με τις μολτίζερς που κρατήσαμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Πριν την σερβίρουμε βάζουμε από πάνω και το σιρόπι της καραμέλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

Jenifer
Jenifer @Jenifer1966
στις
Limassol,Cyprus