Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
Κέρκυρα,

Κρέμα καραμέλας με άρωμα καραμέλα βουτύρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι αρκετά μαλακή κρέμα και μοιάζει η τελική της υφή περισσότερο με σαντυγί παρά με κρέμα. Για χρήση της σε γλυκά με ζαχαρόπαστα θεωρώ ότι πρέπει να αναμειχτεί και με μισή δόση (1,5φλ.) κρέμα βανίλια ζαχαροπλαστικής...πράγμα που έκανα στην τούρτα Τινκερμπελ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κουτάκι ζαχαρούχο (390γρ.)
  2. Σταγόνες από άρωμα καραμέλας βουτύρου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το ζαχαρούχο μέσα στη συσκευασία του σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.

  2. 2

    Αφήνω να κρυώσει καλά (καλύτερα να το ετοιμάζω από βραδύς).

  3. 3

    Χτυπώ την πλήρες κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή χωρίς προσθήκη ζάχαρης προσθέτοντας μόνο το άρωμα.

  4. 4

    Ενώνω το ζαχαρούχο με την κρέμα χτυπώντας λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά.

  5. 5

    Η παραπάνω δοσολογία φτάνει για ένα πλούσιο γαρνίρισμα μεγάλης τούρτας (30άρα) ή 2 στρώσεις μεσαίας τούρτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

karavour
karavour @Irini311979
Α, ωραια, ευχαριστώ! :) \nνα ρωτήσω, το αρωμα καραμέλας που το βρίσκουμε??

Από

Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
στις
Κέρκυρα,