Κρέμα καραμέλα
Κρέμα καραμέλας με άρωμα καραμέλα βουτύρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι αρκετά μαλακή κρέμα και μοιάζει η τελική της υφή περισσότερο με σαντυγί παρά με κρέμα. Για χρήση της σε γλυκά με ζαχαρόπαστα θεωρώ ότι πρέπει να αναμειχτεί και με μισή δόση (1,5φλ.) κρέμα βανίλια ζαχαροπλαστικής...πράγμα που έκανα στην τούρτα Τινκερμπελ.
Υλικά
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 κουτάκι ζαχαρούχο (390γρ.)
-
Σταγόνες από άρωμα καραμέλας βουτύρου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το ζαχαρούχο μέσα στη συσκευασία του σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
-
2
Αφήνω να κρυώσει καλά (καλύτερα να το ετοιμάζω από βραδύς).
-
3
Χτυπώ την πλήρες κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή χωρίς προσθήκη ζάχαρης προσθέτοντας μόνο το άρωμα.
-
4
Ενώνω το ζαχαρούχο με την κρέμα χτυπώντας λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά.
-
5
Η παραπάνω δοσολογία φτάνει για ένα πλούσιο γαρνίρισμα μεγάλης τούρτας (30άρα) ή 2 στρώσεις μεσαίας τούρτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)