Κρέμα καραμελέ τέλεια..
Κρέμα καραμελέ με ιδιαίτερα πλούσια γεύση
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ταψί που βάζουμε νερό για το μπαιν μαρί στρωνουμε και μια πετσέτα ώστε να μην παίρνει η φόρμα την άμεση θερμότητα από τον πάτοΗ συνταγή είναι από τις γλυκειές αλχημίες του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
-
Υλικά για την καραμέλα
-
300 γρ ζάχαρη
-
150 γρ νερό
-
Υλικά για την κρέμα
-
375 γρ γάλα
-
375 γρ κρέμα γάλακτος
-
4 αυγά
-
8 κρόκους
-
150 γρ ζάχαρη
-
φλουδα από ένα λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος την ζάχαρη και το νερό για την καραμέλα και το βράζουμε ωσπου να αλλάξει χρώμα και να σκουρίνει
-
2
Όταν είναι ετοιμο το αδεάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο αργότερα θα φτιάξουμε το γλυκό
-
3
Παραλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και την φλούδα λεμονιού να ζεσταθούν οχι να βράσουν
-
4
Σε ένα μπολ χτυπαμε τα αυγά με τους κρόκους με το χέρι οχι στο μιξερ προσθέτοντας και την ζάχαρη
-
5
Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί με τα υλικά που ζεστάναμε
-
6
Σουρώνουμε και βάζουμε στο σκεύος που χουμε την καραμέλα
-
7
Το ψήνουμε στον φούρνο σε μπαιν μαρί στους 150 βαθμούς για 45 εως 50 λεπτα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)