κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα καραμελέ τέλεια..
kriti
kriti @cook_8451184

Κρέμα καραμελέ με ιδιαίτερα πλούσια γεύση

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ταψί που βάζουμε νερό για το μπαιν μαρί στρωνουμε και μια πετσέτα ώστε να μην παίρνει η φόρμα την άμεση θερμότητα από τον πάτοΗ συνταγή είναι από τις γλυκειές αλχημίες του Στέλιου Παρλιάρου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. Υλικά για την καραμέλα
  2. 300 γρ ζάχαρη
  3. 150 γρ νερό
  4. Υλικά για την κρέμα
  5. 375 γρ γάλα
  6. 8 κρόκους
  7. 150 γρ ζάχαρη
  8. φλουδα από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος την ζάχαρη και το νερό για την καραμέλα και το βράζουμε ωσπου να αλλάξει χρώμα και να σκουρίνει

  2. 2

    Όταν είναι ετοιμο το αδεάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο αργότερα θα φτιάξουμε το γλυκό

  3. 3

    Παραλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και την φλούδα λεμονιού να ζεσταθούν οχι να βράσουν

  4. 4

    Σε ένα μπολ χτυπαμε τα αυγά με τους κρόκους με το χέρι οχι στο μιξερ προσθέτοντας και την ζάχαρη

  5. 5

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί με τα υλικά που ζεστάναμε

  6. 6

    Σουρώνουμε και βάζουμε στο σκεύος που χουμε την καραμέλα

  7. 7

    Το ψήνουμε στον φούρνο σε μπαιν μαρί στους 150 βαθμούς για 45 εως 50 λεπτα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Phoebe Georgiadou
Phoebe Georgiadou @cook_8269753
Πολύ καλό για τον ουρανίσκο αλλά όχι τόσο για την σιλουέτα! :)

Από

kriti
kriti @cook_8451184
στις