Κρέμα Καταλάνα
Υλικά
-
300 ml γάλα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
-
1 ξύλο κανέλας
-
1/2 περικάρπιο βανίλλιας
-
5 αυγά, μόνο τον κρόκο
-
50 g ζάχαρη
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανάβουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
-
2
Παιρνουμε ενα μεσαίου βάθους ταψί και ρίχνουμε λίγο νερό, 2 εκατοστά περίπου.
-
3
Βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, την κανέλα και την βανίλλια μια βράση το πολύ.
-
4
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύσμα, την κανέλα και την βανίλλια.
-
5
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και τα προσθέτουμε στην κρέμα και το περνάμε όλο από ένα λεπτό τούλι για να αφαιρέσουμε τυχών υπολοίματα απο το ξύσμα.
-
6
Παιρνουμε τα μικρά πυρέξ μας και τα τοποθετούμε στο ταψί, το νερό πρέπει να είναι περίπου ως την μέση των πυρέξ.
-
7
Τα ψήνουμε για μια ώρα.
-
8
Οταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και πρίν τα σερβίρουμε ανάβουμε τον φούρνο μας στις πάνω αντιστάσεις, ρίχνουμε την ζάχαρη πάνω στην κρύα κρέμα μας και βάζουμε στον φούρνο για λίγο, θέλουμε να καραμελώσει η ζάχαρη αλλά να μην ζεσταθεί η κρέμα!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια