papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133

Πλούσια κρέμα λεμονιού που χρησιμοποιείται σε κάθε είδους γλυκά (μιλφέιγ, κορμούς, παστες, τούρτες, ταρτάκια κ.τ.λ.)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την Lemon Curd
  2. Ξύσμα από ένα λεμόνι
  3. Χυμός από ένα λεμόνι
  4. 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  5. Για την κρέμα πατισερί
  6. 350 γρ. φρέσκο γάλα
  7. 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  8. 80 γρ. ζάχαρη
  9. 40 γρ. κορν φλάουερ
  10. 1 μπαστουνάκι βανίλια
  11. 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά για την Lemon Curd σε μπεν μαρί και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αρχίσει η κρέμα να δένει. Προσέχουμε η φωτιά μας να μην είναι δυνατή για να μην ψηθεί το αυγό. Μόλις δέσει την κατεβάζουμε από την φωτιά, την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε αφήνοντάς την να κρυώσει.

  2. 2

    Για την κρέμα πατισερί, τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα και το μπαστουνάκι βανίλιας και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το μίγμα με το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε στην κρέμα την Lemon Curd και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Μόλις κρυώσει η κρέμα την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε λίγο με το φτερό να αφρατέψει. Στην συνέχεια την ανακατεύουμε απαλά με την χτυπημένη σε σαντυγί κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.

Αντιδράσεις

Από

papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133
στις