Κρέμα μαστίχας
Μυρωδατη κρεμα μαστιχας προς δροσια και τερψη των ουρανισκων μας
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγη την ειδα απο ενα βιβλιο με μοναστηριακες συνταγες που ξεφυλλιζα σε ενα βιβλιοπωλειο και που δυστυχως δεν θυμαμαι τον τιτλο του. Οταν εγω την εφτιαξα εβαλα λιγοτερη ζαχαρη (3 κουταλιες) και ηταν μια χαρα. Την δευτερη φορα δεν αγορασα κρεμα γαλακτος αλλα ετοιμη σαντιγυ απο ενα ζαχαροπλαστειο, οποτε δεν χρησιμοποιησα καθολου ζαχαρη. Να σας πω και τον ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ? ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.... Δοκιμαστε και θα με θυμηθειτε...
Υλικά
-
1 λιτρο γαλα
-
1/2 λιτρο κρεμα γαλακτος
-
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
-
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
-
1 κουταλακι μαστιχα κοπανισμενη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλυουμε το κορν φλαουρ στο γαλα και το βαζουμε σε χαμηλη φωτια μαζι με τη ζαχαρη.
-
2
Μολις παρει βραση και αρχισει να πηζει το κατεβαζουμε και ριχνουμε καθως ανακατευουμε τη μαστιχα.
-
3
Την αφηνουμε να κρυωσει και χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ.
-
4
Οταν η πρωτη κρεμα εχει κρυωσει ριχνουμε και την σαντιγυ και ανακατευουμε ελαφρα να ενωθουν.
-
5
Τοποθετουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 5-6 ωρες πριν την σερβιρουμε.
Σχόλια (8)
Μοιαζει με το μουχαλεμπι .