Κρέμα με μαρέγκες και φρούτα
Εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή! Γίνεται σε 10 λεπτάκια. Δροσερή για μετά το φαγητό αλλά και σε γενέθλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε, φτάνει να μην είναι ξινά, ΕΚΤΟΣ από αχλάδι και μπανάνα γιατί μαυρίζουν. Ωραίες επιλογές είναι τα ακτινίδια και φράουλες.Κάντε το τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρετε και φυλάξτε το στο ψυγείο.Εγώ χρησιμοποιώ 11 μικρές μαρέγκες. Εξαρτάται όμως από το μέγεθος της πιατέλας που θα χρησιμοποιήσετε.Αντί για dream topping, χρησιμοποιήστε garni όσοι δεν μπορείτε να το βρείτε.
Υλικά
-
έτοιμες μικρές μαρέγκες
-
2 dream topping (garni) κτυπημένα και τα δύο με 1 1/2 ποτ. γάλα
-
1 strawberry filling
-
1 κομπόστο ροδάκινο και ό,τι άλλα φρούτα υπάρχουν στο σπίτι κομμένα σε μικρά κυβάκια ή φετούλες
-
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάτε τα dream topping με το γάλα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
-
2
Αλείφετε τη πιατέλα σας με 1 κουταλιά dream topping και κολλάτε μια στρώση με μαρέγκες.
-
3
Πάνω από τις μαρέγκες στρώνετε μια στρώση dream topping, 2-3 κουταλιές strawberry filling και φρούτα.
-
4
Κάνοντας κάτι σαν πύργο τοποθετείστε άλλες μαρέγκες και επαναλάβετε τη σειρά που κάναμε προηγουμένως.
-
5
Τελειώστε με μια μαρέγκα στο τέλος, στην κορυφή του βουνού.
-
6
Απλώστε το dream topping γύρω γύρω για να καλυφθεί ολόκληρο το γλύκισμα.
-
7
Διακοσμήστε το απο πάνω με strawberry filling και αμύγδαλα.
Σχόλια (4)