Κρέμα με Χριστουγεννιάτικο κέικ
Την κρέμα την φτιάχνω μετά τις γιορτές, με το Χριστουγεννιάτικο κέικ που έχει μείνει. Είναι πολύ καλή και εύκολη και όλοι ανυπομονούν κάθε χρόνο να την φτιάξω....
Υλικά
-
7-8 φέτες Χριστουγεννιάτικο κέικ
-
λικέρ πορτοκάλι ή άλλο λικέρ
-
3 κουταλιές αλευρι
-
3 κουταλιές corn flour
-
6 φλυντζάνια γάλα
-
2 αυγά
-
2 βανίλιες
-
4 κουταλιές ζάχαρη
-
1 μόρφατ cornet + 1 ποτήρι γάλα
-
αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πυρέξ βάλτε τις φέτες του Χριστουγεννιάτικου κέικ και ποτίστε τις με το λικέρ, να τραβήξουν καλά.
-
2
Σε κατσαρόλα βάλτε τα 4 φλυντζάνια γάλα και τη ζάχαρη να βράσουν.
-
3
Δυαλύστε το corn flour και το αλευρι με το υπολοιπο κρύο γάλα και οταν διαλυθεί καλά βάλτε το και αυτό στην κατσαρόλα.
-
4
Προσθέστε τη βανίλια, τα αυγά και κτυπάτε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
-
5
Μόλις πήξει, την βάζετε πάνω στις φέτες του κέικ και την απλώνετε να πάει παντού.
-
6
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά και μετά ετοιμάζετε τη μορφατ cornet με το γάλα και τη βάζετε και αυτή πάνω στην κρέμα.
-
7
Διακοσμήστε με τα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)