Κρέμα Μπουκμπούκ!
Όλα ξεκίνησαν σήμερα το βράδυ που ήθελα απεγνωσμένα να φτιάξω κάτι γλυκό, αλλά βαριόμουν να κάτσω να ψάξω τι. Έτσι, έστειλα τον φίλο μου στο σούπερ μάρκετ να πάρει λίγο πολύ, βασικά υλικά για γλυκά και όλο και κάτι θα προέκυπτε.. Έτσι λοιπόν, έχουμε λευκή κρέμα, μια ιδέα σοκολάτας και κάτι λίγο απο φρούτα! Το όνομα, έμπνευση της στιγμής όπως και η ίδια η συνταγή. Αλλά όπως καταλαβαίνετε, οι συνδιασμοί, πολλοί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σχετικά βαρύ γλυκάκι λόγω της κρέμας του! Παρόλ' αυτά, ο συνδιασμός κρέμας και φρούτου είναι τέλειος! Αν στο σούπερ μάρκετ κάνετε μια βόλτα στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής, θα σας έρθουν πολλές ιδέες για γλυκά!
Υλικά
-
2 κουτιά μορφάτ ή ερμόλ
-
2 ζαχαρούχα
-
2 κουτιά κομπόστα της αρεσκείας σας
-
1 φλυτζάνι του καφέ σοκολατένια δημητριακά
-
1 βανίλια
-
2-3 φρούτα της αρεσκείας σας
-
τρούφα ή μπισκότο τριμμένο ή ξηροί καρποί αλεσμένοι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε για μισή ώρα τα μορφάτ στο ψυγείο.
-
2
Τα βγάζουμε, τα χτυπάμε στο μίξερ εως ότου δούμε πως "φουσκώνει".
-
3
Προσθέτουμε το ένα ζαχαρούχο ολόκληρο και απο το δεύτερο κουτί τα 3/4. Αφήνουμε δηλαδή λίγο για τη διακόσμηση.
-
4
Τα χτυπάμε μαζί.
-
5
Ρίχνουμε και μια βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, να γίνει μια παχιά κρέμα.
-
6
Μοιράζουμε τη μισή κρέμα σε ποτήρια ή μπολάκια. (Εγώ χρησιμοποίησα τα ποτήρια που βάζουμε παγωτό.) Τα βάζουμε στο ψυγείο.
-
7
Θρυμματίζουμε τα δημηριακά μας με το χέρι ή στο μπέντερ, να μην είναι πούδρα όμως, και το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
-
8
Κόβουμε τα φρούτα μας και τις κομπόστες μας σε κομματάκια. (Εγώ χρησιμοποίησα κομπόστα ροδάκινο και απο φρούτα, βανίλιες και δαμάσκηνα.) Μοιράζουμε τα φρούτα μας στα ποτήρια.
-
9
Απο πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα μας.
-
10
Διακοσμούμε με τρούφα ή μπισκότο ή ότι τραβάει η όρεξη μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια