Κρέμα πιάτου (άνθος αραβοσίτου σπιτικό)
Η κλασσική κρέμα βανίλια (και μερικές φορές και σοκολάτα) που μας έφτιαχναν οι μαμάδες μας. Σαν το άνθος αραβοσίτου που βρίσκουμε σε φακελάκια, αλλά σπιτικό και πολύ πιο νόστιμο. Κανονικά η κρέμα σερβίρεται σε βαθιά πιάτα, για αυτό και έχει την ονομασία αυτή, ωστόσο είναι πιο πρακτικό να την σερβίρουμε σε μπολάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να κάνετε την κρέμα σοκολατένια στο τέλος προσθέτετε 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.Δώστε μεγάλη προσοχή όταν ρίχνετε το βρασμένο μείγμα μέσα στο μείγμα του αυγού. Πρέπει να το ρίχνετε πολύ σιγά λίγο λίγο ώστε να μην κόψει το αυγό.
Υλικά
-
400 ml φρέσκο γάλα
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
90 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 αυγό
-
25 γρ. κορν φλάουρ
-
κανέλα για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, 300 ml από το γάλα και 50 γρ. από την ζάχαρη και τα βράζουμε. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά
-
2
Σε μία μπασίνα χτυπάμε το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη (τα υπόλοιπα 40 γρ.)
-
3
Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού.
-
4
Χτυπάμε το μείγμα να ενωθεί, και στην συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας που βράσαμε στην αρχή μέσα στην μπασίνα λίγο λίγο με την βοήθεια μίας βαθιάς κουτάλας ανακατεύοντας συνέχεια.
-
5
Τώρα έχουμε ένα μείγμα. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μας, το βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε ξανά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Το μείγμα μας θα αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να κάπως είναι έτοιμο.
-
6
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια