Κρέμα σεράνο με μπισκότα και φράουλες
Ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όπου και να το παρουσιάσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή! Η κρέμα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο, αμέσως μόλις την ετοιμάσετε γιατί διαφορετικά θα νερουλιάσει.Πρόταση σερβιρίσματοςΣερβίρεται καλύτερα σε μπωλ με μεγάλο στόμιο ή σε ποτήρι με ψηλό πόδι. Σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια και τα καταβρέχουμε καλά με το κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, έτσι ώστε να δέσει καλά η κρέμα μας. Λίγο πριν σερβίρουμε, τρίβουμε την λευκή κουβερτούρα πάνω από κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο νες καφέ. Τέλος, στολίζουμε με τα μπισκότα και τις φράουλες και σερβίρουμε.
Υλικά
-
Για την κρέμα σεράνο
-
5 ασπράδια
-
50 γρ. ζάχαρη
-
80 γρ. κρέμα γάλακτος
-
20 γρ. κονιάκ
-
180 γρ. σοκολάτα υγείας
-
400 γρ. σαντιγί φρέσκια, χειροποίητη
-
Για το γαρνίρισμα
-
μπισκότα Μιράντα
-
φρέσκιες φράουλες
-
λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
-
λίγο κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε μια παχιά μαρέγκα.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά με την σπάτουλα (όχι μίξερ).
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε την σοκολάτα, την οποία έχουμε πρωτίστως λιώσει σε μπεν μαρί (να είναι χλιαρή).
-
4
Τέλος, προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα.
-
5
Έτοιμη η κρέμα μας!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια