Κρέμα σιμιγδαλένια 2-2-4-2
Πάντα λιγουρεύομαι το αγαπημένο μου γαλακτομπούρεκο. Η κρέμα είναι ό,τι ακριβώς δηλώνειμε σιμιγδάλι και με πανεύκολες αναλογίες. Θυμίζει γαλακτομπούρεκο, είναι σαφώς χειμωνιάτικο comfort food και δεν επιβαρύνει ακόμα και μιά αυστηρή διατροφή σαν τη δική μου (ισοδυναμεί με 1 γιαούρτι με 1 κ.σ. μέλι και καρύδια).
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτάσεις σερβιρίσματος1.Με τη γνωστή κανέλα πασπαλισμένη από πάνω.2.Με μιά γερή κουταλιά από το αγαπημένο σας γλυκό του κουταλιού.3.Με μιά κουταλιά αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα.4.Με μιά κουταλιά καθαρισμένο άψητο ηλιόσπορο και ξερά blueberries.5.Με ψιλοκομμένα φρούτα εποχής (μήλο, αχλάδι, μπανάνα ή φέτες πορτοκάλι) Αξιοποίησα το χθεσινοληγμένο γάλα μου (κανείς δεν το καταδεχόταν σήμερα...) το σιμιγδάλι που περίσεψε από τον χαλβά και γλύτωσα τις θερμίδες του γαλακτομπούρεκου που ετοιμαζόμουν να αγοράσω. Τα αβγά που δεν έβαλα στην κρέμα περιμένουν να γίνουν Πρωτεϊνική Φριτάτα Διαίτης. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού γάλα 1.5% λιπαρά
-
2 κ.σ. ζάχαρη (λευκή ή και καστανή)
-
4 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
-
2 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
-
Βανίλια άν θέλετε (εγώ θέλω)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλι του 1 λίτρου ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
-
2
Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκίτσες (πριν κοχλάσει το γάλα) γύρω γύρω, ρίχνω «σαν βροχή» το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω με το σύρμα ζωηρά σε μέτρια φωτιά (στο 6 με δείκτη ως 9 στο μάτι).
-
3
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
-
4
Η κρέμα είναι έτοιμη όταν το μίγμα κάνει «πλούφ πλούφ» και ανεβάζει χονδρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Ρίχνω 1 βανίλια και το βούτυρο (όχι μαργαρίνη, όχι σόφτ, όχι με στανόλες – εδώ θέλουμε «μυρωδιά....») ανακατεύω καλά, και κατεβάζω από το μάτι.
-
5
Αφήνω να κρυώσει λίγο.
-
6
Πριν κάνει κρούστα η κρέμα την μοιράζω σε 4 κύπελα των 200 γρ. (3/4 γεμάτα). ‘Οταν κρυώσει τελείως την βάζω στο ψυγείο.
Σχόλια (50)