κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα σοκολάτα 2
NikiDoi13
NikiDoi13 @cook_8472251
περιστερι,ελλαδα

Θα το απολαύσετε αυτό το σπιτικό γλυκό και φυσικα τα παιδιά σας θα το απολαύσουν κι αυτά όπως κι εγώ....

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την kathimerini.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 μερίδες
  1. 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  2. 300 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  3. ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα και, όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με μια στεγνή ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.

  4. 4

    Για πιο φίνα υφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε -αν έχουμε- ένα μπλέντερ χειρός (εννοούμε τη ράβδο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σουπών με κρεμώδη υφή και όχι το μίξερ χειρός).

  5. 5

    Γεμίζουμε ατομικά μικρά μπολ ή ποτήρια και βάζουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Glikoulitsa
Glikoulitsa @cook_8470162
Και εγώ την είχα δει και απο την καθημερινή και΄από το βιβλίο του Παρλιάρου αλλά είναι το μόνο γλυκό που δεν μου πέτυχε....Δεν έπηξε και δεν είχε με τίποτα αυτην την τέλεια υφή που δείχνει η φώτο του βιβλίου....\r\nΔεν ξέρω τι φταίει....

Από

NikiDoi13
NikiDoi13 @cook_8472251
στις
περιστερι,ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα