Κρέμα σοκολάτα 2
Θα το απολαύσετε αυτό το σπιτικό γλυκό και φυσικα τα παιδιά σας θα το απολαύσουν κι αυτά όπως κι εγώ....
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την kathimerini.gr
Υλικά
-
200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
-
300 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-
2
Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα και, όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
3
Ανακατεύουμε με μια στεγνή ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
4
Για πιο φίνα υφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε -αν έχουμε- ένα μπλέντερ χειρός (εννοούμε τη ράβδο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σουπών με κρεμώδη υφή και όχι το μίξερ χειρός).
-
5
Γεμίζουμε ατομικά μικρά μπολ ή ποτήρια και βάζουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)