κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα ζαχαροπλαστικής
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Η κλασική πολυαγαπημένη κρέμα, που αποτελεί βασικό συστατικό για πολλά δημοφιλή γλυκά! Προσαρμόστε τη στο γούστο σας και αυτοσχεδιάστε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν σας συνιστώ να βάλετε corn flour, γιατί θα γίνει σαν την άνθος αραβοσίτου.Χρησιμοποιείται σαν γέμιση σε τούρτες, σουδάκια, εκλέρ..Παραλλαγέςπροσθέστε λίγες κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ. Αντί για βανίλια, βάλτε ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού. Για να γίνει σοκολατένια, προσθέστε λιωμένη κουβερτούρα.ΤIPΓια πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 φλιτζάνια περίπου
  1. 4 κροκάδια
  2. 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  3. 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
  5. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση

  3. 3

    Ανακατεύετε

  4. 4

    Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς

  5. 5

    Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα

Αντιδράσεις

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις