Κρεμμυδάκια τουρσί
Μικρά κρεμμύδια διατηρημένα στο ξύδι που δεν περνούν απαρατήρητα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζονται με φρέσκα γλυκά κρεμμυδάκια στιφάδου σε κρέας (κουνέλι, λαγός, μοσχάρι) ή σωταρισμένα στο τηγάνι με βούτυρο και λίγη ζάχαρη μαύρη για ψητά σχάρας. Είναι επίσης υπέροχα ως ορεκτικό μόνα τους, δίπλα στις ελιές ή ανάμεσα σε άλλα σπιτικά τουρσιά. Η συνταγή είναι από ένα παλιό περιοδικό μαγειρικής.
Υλικά
-
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
-
1 λίτρο ξύδι λευκό
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
φύλλα δάφνης
-
5-8 κόκκους μαύρο πιπέρι
-
2 γαρύφαλλα
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια (ή παίρνετε έτοιμα καθαρισμένα-κατεψυγμένα) και τα ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε για 2΄και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι.
-
2
Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το ξύδι και προσθέτετε την κανέλα, το πιπέρι και τα γαρύφαλα. Βράζετε για 8΄και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
-
3
Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια σφιχτά μέσα σε βάζα προσθέτοντας από 1 φύλλο δάφνης στο κέντρο.
-
4
Γεμίζετε με το βρασμένο ξύδι και το ελαιόλαδο και κλείνετε ερμητικά.
-
5
Τα διατηρείτε σε σκοτεινό μέρος και τα καταναλώνετε 2-3 μήνες μετά την ημερομηνία παρασκευής τους.
Σχόλια (3)