κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεμμύδια παπουτσάκια

Κρεμμύδια παπουτσάκια

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
maria_kk
maria_kk @cook_8477282
athina,ellada

Κρεμμυδάκια ζουμερά στο φούρνο, γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 10-12 μεσαία κρεμμύδια ξερά
  2. 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  3. 1 φύλλο δάφνης
  4. 1 ξυλάκι κανέλα
  5. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  6. 1 ντομάτα τριμμένη
  7. 1 σκελίδα σκόρδο
  8. λίγο κρασάκι (κατά προτίμηση κόκκινο) για το σβήσιμο
  9. αλάτι
  10. ρίγανη
  11. λίγο λαδάκι για το τσιγάρισμα
  12. Για την μπεσαμέλ
  13. 50 γρ βούτυρο
  14. 50 γρ αλεύρι
  15. 500 ml γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα κρεμμύδια και από τις δύο άκρες, ώστε να είναι επίπεδα.

  2. 2

    Τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν.

  3. 3

    Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε σε κρύο νερό και μόλις κρυώσουν τα αδειάζουμε με ένα κουταλάκι προσεκτικά, ώστε να μείνουν μόνο τα 2-3 εξωτερικά φύλλα.  Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι όρθια.

  4. 4

    Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.

  5. 5

    Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.  Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασάκι.  Ρίχνουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δάφνη, κανέλα και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά του.

  6. 6

    Μόλις "στεγνώσει" η γέμισή μας, απομακρύνουμε από το μάτι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε ένα ένα τα κρεμμύδια.  Αν περισσέψει γέμιση, προσωπικά γεμίζω τα κενά ανάμεσα στα κρεμμύδια.

  7. 7

    Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα (ή λιωμένα τυράκια - ό,τι μας αρέσει) ή μπεσαμέλ (ή και τα δύο).

  8. 8

    Για την μπεσαμέλτσιγαρίζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και μόλις γίνουν ενιαία μάζα και πάρουν χρώμα προσθέτουμε το γάλα και λίγο αλάτι.

  9. 9

    Μόλις το μείγμα "σφίξει" περιχύνουμε με αυτό τα γεμιστά (πλέον) κρεμμυδάκια.

  10. 10

    Τέλος, εγώ βάζω πάνω από τη μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.  Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

maria_kk
maria_kk @cook_8477282
στις
athina,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα