Κρεμμυδοκεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε σε 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι το περιεχόμενο ενός φακέλου κρεμμυδόσουπας μαζί με λίγο ελαιόλαδο και να φτιάξετε ντιπ κρεμμυδιού για ψητές πατάτες στη χόβολη ή με αλουμινόχαρτο στο φούρνο.
Υλικά
-
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από την «ελιά»
-
2 αυγά
-
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο κλασικό
-
3/4 από ένα φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-
1 φάκελο κρεμμυδόσουπα
-
Υλικά για το ντιπ
-
1 γιαούρτι 3,5% λιπαρά στραγγιστό
-
1 κουτ. γλυκού δυόσμο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
λίγο ελαιόλαδο κλασικό
-
αλάτι, πιπέρι ανάλογο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα κρεμμυδοκεφτεδάκια, σε μία λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 40’.
-
2
Στη συνέχεια, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
-
3
Για το ντιπ, σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια