κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεμμυδόπιτα της Ελευθερίας (της συγκέντρωσης)

Κρεμμυδόπιτα της Ελευθερίας (της συγκέντρωσης)

84 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Σαν τάρτα με μια πρωτότυπη, διαφορετική γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη αυτη την πηρε η μαμα μου απο τις γερμανιδες που μας φροντιζαν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 στρογγυλη μεγαλη ταρτα
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 αλεύρι
  3. 1/2 φακελάκι μαγιά
  4. 125 ml γάλα
  5. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  6. 100 gr βιταμ κρύο
  7. Για τη γέμιση
  8. 1 κιλό κρεμμύδια
  9. 50 gr  μαργαρίνη
  10. 1 κουτ σούπας αλεύρι
  11. 3 αυγά και 1 ασπράδι
  12. 3-4 χοντρές φέτες μπέικον σε κύβους

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο μας με μια τρύπα στη μέση όπου ρίχνουμε το αλάτι τη μαγιά το αυγό και το γάλα. Τέλος κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια να πάει παντού και και το ζυμώνουμε, να μην γίνει ομογενές το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.

  2. 2

    Βάζουμε τη μαργαρίνη με τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν με μισοσκεπασμενο καπάκι.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι μας να πάει παντού, και στο πλάι αρκετά ψηλά. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει.

  4. 4

    Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αυγά, κρεμά γάλακτος, αλεύρι (εκτός από το μπέικον) και τέλος τα κρεμμύδια. Και το αδειάζουμε πάνω στη ζύμη από πάνω πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μια ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα