Κρεμμυδόπιτα της Ελευθερίας (της συγκέντρωσης)
Σαν τάρτα με μια πρωτότυπη, διαφορετική γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγη αυτη την πηρε η μαμα μου απο τις γερμανιδες που μας φροντιζαν.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
250 αλεύρι
-
1/2 φακελάκι μαγιά
-
125 ml γάλα
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
100 gr βιταμ κρύο
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλό κρεμμύδια
-
50 gr μαργαρίνη
-
1 κουτ σούπας αλεύρι
-
1/4 κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά και 1 ασπράδι
-
3-4 χοντρές φέτες μπέικον σε κύβους
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο μας με μια τρύπα στη μέση όπου ρίχνουμε το αλάτι τη μαγιά το αυγό και το γάλα. Τέλος κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια να πάει παντού και και το ζυμώνουμε, να μην γίνει ομογενές το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
-
2
Βάζουμε τη μαργαρίνη με τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν με μισοσκεπασμενο καπάκι.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι μας να πάει παντού, και στο πλάι αρκετά ψηλά. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει.
-
4
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αυγά, κρεμά γάλακτος, αλεύρι (εκτός από το μπέικον) και τέλος τα κρεμμύδια. Και το αδειάζουμε πάνω στη ζύμη από πάνω πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μια ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια