Κρεμμυδόσουπα βελουτέ
Η σούπα κρεμμυδιών είναι μια πολύ εύκολη σούπα και πολύ νόστιμη, μπορείτε να την φάτε και χωρίς να την κάνετε βελουτέ όπως είναι στην αριστερή κατσαρόλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην δευτερη κατσαρόλα την ωρα που θα προσθεσετε το γάλα βάλτε ενα κυβο κνορ οτι θέλετε εσεις για να δώσετε περισσότερη γευση.Όσο πιο πολύ αλεύρι βάλετε τοσο πιο πηχτό θα γίνει. Η αναλογία στο παραπάνω αλευρι θα είναι 1 αλευρι 1 βουτυρο (κουταλια).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω όλα τα υλικά μου τις πατάτες και τα καρότα ψιλά για να βράσουν γρήγορα και το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο είτε ολόκληρο είτε ψιλοκομμένο όπως μας αρέσει.
-
2
Βάζω 2 κουταλιές βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και 2 κύβους λαχανικών.
-
3
Αφου βρασουν και θελω να το κανω βελουτε, σε ένα άλλο κατσαρόλι βάζω 2 κουταλιές βούτυρο και 2 αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να κιτρινίσει βάζω το γάλα και προσθέτω το ζωμό από την πρώτη κατσαρόλα.
-
4
Μετά τα υλικά τα περνάω από το μούλτι ίσα που να διαλυθούν μην γίνουν σαν κρέμα δηλαδή και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω και είμαστε έτοιμοι.
Σχόλια (3)