Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι
Προετοιμασία15΄, Μαγείρεμα40΄
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή της κας Ντίνας Νικολάου από το Γαστρονόμο.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα.Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνηςπολτοποιούμε 1 φλιτζάνι στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, 2 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.
Υλικά
-
1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
-
1 μεγάλη βιολογική πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
-
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ξερό δεντρολίβανο)
-
1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
-
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά). Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο) και αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.
Σχόλια (3)