κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι
Barbara84d
Barbara84d @cook_8467244
,Ελλάδα

Προετοιμασία15΄, Μαγείρεμα40΄

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή της κας Ντίνας Νικολάου από το Γαστρονόμο.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα.Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνηςπολτοποιούμε 1 φλιτζάνι στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, 2 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
  2. 1 μεγάλη βιολογική πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  3. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  5. 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  6. 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ξερό δεντρολίβανο)
  7. 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
  8. 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  9. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά). Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο) και αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. 3

    Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Η_μαμά_της_Ζέφυς
Η_μαμά_της_Ζέφυς @cook_8468834
θα το δοκιμασω με μπροκολο!!!!! αλλά να ρωτησω χωρις ζωμο κοττας παιζει? λιγο βαρυ καλοκαιριατικα με το κοτοζουμι και το γιαουρτι μου καθεται!

Από

Barbara84d
Barbara84d @cook_8467244
στις
,Ελλάδα