Κρέπα της αγάπης με Φιλαδέλφεια, μέλι και καρύδια
Την ονόμασα έτσι γιατί την έφτιαξα με πολλή Αγάπη και Στοργή για τα κοριτσάκια μου και για τον άντρα μου !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την έφτιαξα το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου. Είχα τυράκι και μπόλικα καρύδια και μέλι,και είπα να αλλάξω από το κλασικό με σοκολάτα !!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά,τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Ρίχνετε σιγά-σιγά το βούτυρο και το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
-
3
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
-
4
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
-
5
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
-
6
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
-
7
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.
-
8
Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
-
9
Αλείφετε κάθε κρέπα με το Φιλαδελφεια και προσθέτετε τα καρύδια, αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει πολύ καλά από τυχόν τσόφλια, και τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό.
-
10
Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και περιχύνετε με το μέλι και ξανά από πάνω πάλι μπόλικο καρύδι.
Σχόλια (11)