Κρεπάκια με σολομό
Πρόκειται για ένα ορεκτικό, γρήγορο και πολύ νόστιμο....
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή εμπνεύστηκα από το site Tastefull, και την προσάρμοσα στα μέτρα μου. Στο συγκεκριμένο ορεκτικό είναι πολύ δελεαστική η εμφάνιση και εύκολο για τους καλεσμένους ... να το καταναλώσουν.
Υλικά
-
1 δόση κρέπες (η συνταγή της Sitronella)
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
1 λεμόνι
-
άνηθο
-
φρέσκο κρεμμυδάκι
-
200 γρ. καπνιστό σολομό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη συνταγή για κρέπες (βασική συνταγή) της Sitronella. Εγώ χρησιμοποίησα ένα αυγό (αντί για δύο που αναφέρει η συνταγή).
-
2
Θερμαίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι. Για να το λαδώσουμε χρησιμοποιούμε μία χαρτοπετσέτα την οποία έχουμε ήδη βρέξει με λίγο λαδάκι και σκουπίζουμε το τηγάνι.
-
3
Τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Θα πρέπει να ρίξουμε με προσοχή και αργά το μείγμα στο τηγάνι, έτσι ώστε να μην απλωθεί σε όλο το τηγάνι, αλλά να έχει το μέγεθος που θέλουμε.Μετά από λίγο το γυρνάμε και το βγάζουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα.
-
4
Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 200 γρ.τυρί κρέμα, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, άνηθο και λεμονάκι (εξαρτάται πόσο έντονο το θέλουμε).
-
5
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το κρεπάκι, μετά το σολομό και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σχόλια (6)