Κρέπες γλυκές
Νόστιμες γλυκές κρέπες, με ζαχαρούχο γάλα, γρήγορα και εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, περιχύνουμε τις κρέπες με 1 ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ και τις "ανάβουμε" λίγο πριν τις σερβίρουμε.
Υλικά
-
3/4 κουτιού ζαχαρούχο γάλα (των 400γρ.)
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
3 αυγά
-
60 ml. ρούμι ή κονιάκ
-
250 γρ. αλεύρι
-
1 κγ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
-
2
Σε τηγανάκι για κρέπες ή σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά,ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό, κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί και μόλις ψηθεί γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
-
3
Σερβίρουμε περιχύνοντας τις κρέπες με μαρμελάδα, με σοκολάτα, με μέλι και καρύδια ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Σχόλια (3)