lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Τέλειες νηστίσιμες κρέπες, ότι πρέπει για να συνοδεύσετε με μαρμελάδα, νηστίσιμη μερέντα ή ακόμα και σκέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σαρακοστιανά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
Περίπου 15 κρέπ
  1. 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (δύο με δυόμισι)
  3. 4 κ.σ. ζάχαρη
  4. 3/4 κ.γ. αλάτι
  5. 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 βανίλια
  7. 1 τσιμπιά κανέλα
  8. 6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.

  2. 2

    Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.

  3. 3

    Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας

  4. 4

    Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

  5. 5

    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

  6. 6

    Μπορούμε να τις γεμίσουμε είτε με μαρμελάδα είτε με μερέντα είτε να τις φάμε σκέτες.

  7. 7

    Είναι πεντανόστιμες!

Αντιδράσεις

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης