κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέπες:Γλυκές και αλμυρές
Wannabe
Wannabe @cook_8452527

Διαφορετική γέμιση-διαφορετική ζύμη.Έτσι για να δένει καλύτερα στη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως στην αλμυρή κρεπα ταιριάζει μια αλμυρή γέμιση,οπως κάποιο κρέας η τυρί.Στη δε γλυκιά το πιο σύνηθες είναι η μερέντα, μπανάνα, ινδική καρύδα κ.τ.λ.Αν δεν εχετε εργαλείο για να απλώνετε την κρέπα, βάλτε την απαιτούμενη ζυμη στο τηγανι και πιάνοντάς το από το χερούλι γυρίστε το πλάγια και κυκλικά ωστε να απλωθεί η ζυμη. Αν κατά το παραπάνω γυρισμα σας μείνουν περιοχές χωρίς ζυμη απλά στάξτε λιγη με την κουτάλα ή με ενα κουταλάκι όπου χρειάζετε για να κλείσετε τα κενά.Προσπαθήστε να κάνετε λεπτη τη στρώση της ζύμης στο τηγάνι, αλλιώς το πιο πιθανό είναι να σας κολλήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
20-25 κρέπες
  1. Βασικά συστατικά και στις 2 περιπτώσεις
  2. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  3. 300 γρ. αλεύρι
  4. Γιά αλμυρές προσθέτουμε
  5. 50 ml λάδι
  6. 1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
  7. 1/4 κ.τσ. πιπέρι
  8. 1/4 κ.τσ. μοσχοκάρυδο
  9. Για γλυκές προσθέτουμε
  10. 50 γρ. ζάχαρη
  11. 2 γρ. βανίλια
  12. 20 ml λικέρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι

  2. 2

    Προσθέτουμε τα υλικα που χρειάζονται ανάλογα με τις ορεξεις μας για αλμυρές ή γλυκές κρέπες

  3. 3

    Σουρώνουμε το μείγμα

  4. 4

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε με κουτάλα το μείγμα και απλώνουμε γρήγορα

  5. 5

    Ψήνουμε και απο τις δυο πλευρές

  6. 6

    Γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας

Αντιδράσεις

Από

Wannabe
Wannabe @cook_8452527
στις