Κρύο πιάτο με φακές και σαλάτα
Δε μου αρέσει να τρώω σούπες το καλοκαίρι. Ψάχνω να βρω λοιπόν τρόπους να τρώμε όσπρια που να είναι πιο δροσεροί. Την προηγούμενη εβδομαδα φάγαμε σε μια ταβέρνα μια σαλάτα με φακές που μας ενθουσίασε, οπότε σήμερα αυτοσχεδίασα για να κάνω ένα αντίστοιχο πιάτο. Μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως πιάτο ένα καυτό μεσημέρι ή να συνοδέψει ως σαλάτα. Και βεβαίως μπορείτε να του προσθέσετε μέσα λίγο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τις φακές να βράσουν σε μπόλικο νερό. Αν θέλετε προσθέτετε στο νερό και μια δάφνη. Τις αφήνετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν, αλλά να μην λιώσουν. Να είναι δηλαδή μαλακές αλλά να κρατάνε. Τις ξεπλένετε, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
-
2
Κόβετε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, το αγγούρι και τη φέτα.
-
3
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
-
4
Βάζετε σε μεγάλο μπολ τις φακές και ανακατεύετε με τα 3/4 περίπου της σάλτσας. Μετά ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, το αγγούρι, τη φέτα και τις ελιές. Αν θέλετε ρίχνετε λίγο έξτρα αλατάκι πάνω στη σαλάτα. Βάζετε τις ελιές και ρίχνετε και λίγη ριγανίτσα. Ρίχνετε από πάνω και την υπόλοιπη σάλτσα και έτοιμο το πιάτο!
Σχόλια (5)
Δεν θα βάλω την φέτα .
Γιατί έχω χαμηλή φεριτίνη και είναι μια λύση για να την βάλω στο μενού μας !
Σε ευχαριστώ για την ιδέα .😍