Κριθαράκι αλάδωτο
Κρατήστε αυτή τη συνταγή για τη νηστεία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμώ να βάζω τη σκελίδα κομμένη στη μέση, αφαιρώντας τη φύτρα, για να πάρει το φαγητό άρωμα αλλά οχι εμείς τη.. μυρωδιά! Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πιπέρι καγιέν για πικάντικη γεύση αλλά και http//greentidbits.blogspot.com/2010/06/blog-post.html. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Καίτης Μαντζαρίδου
Υλικά
-
500 γρ. πάστα κριθαράκι
-
1 κιλό ώριμες ντομάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 σκ. σκόρδο
-
3 πράσινες πιπεριές
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε φλούδες και σπόρους από τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε.
-
2
Τρίβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
-
3
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά στην κατσαρόλα, να πάρουν μια βράση.
-
4
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι.
-
6
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Σχόλια (7)